Известие

Collapse
No announcement yet.

Лека полека...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Може ли да се направи някакво измиване на термостата преди да се сложи.Значи ситуацията е такава моя си замина И зех един от колегата raoccars (на които съм много благодарен за коректноста и разбирането) и сега смятам да го сменя преди да стегнат студовете та искам да знам нещо като профилактично измиване преди да го сложа???
    Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

• Първоначално публикувано от realsex Покажи съобщение
      Може ли да се направи някакво измиване на термостата преди да се сложи.Значи ситуацията е такава моя си замина И зех един от колегата raoccars (на които съм много благодарен за коректноста и разбирането) и сега смятам да го сменя преди да стегнат студовете та искам да знам нещо като профилактично измиване преди да го сложа???
      Ако си е отишъл нищо не помага. Това е слабо място на 33-ките

Comment

• Не нее този дето съм го взел дали мога да направя нещо преди да го сложа???Нещо като промивка или нещо такова или само да го пусна през чешмата и да го
        слагам???
        Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

Не нее този дето съм го взел дали мога да направя нещо преди да го сложа???Нещо като промивка или нещо такова или само да го пусна през чешмата и да го
          слагам???
          Все тая

Comment

• Значи няма значение.ОК мерси!!!

Comment

• Такаа термостата дето го зех и тои горкия бого духом дал и сега ще го правим вечен.Вече го разцепих и остана само да го сменя с голфаджиски и да го затворя

---------- Post added at 01:43 ---------- Previous post was at 01:41 ----------

Между другото смених свещите и проблема при паленето не се оправи И това нещо го прави само при малко по студено време

Comment

Такаа термостата дето го зех и тои горкия бого духом дал и сега ще го правим вечен.Вече го разцепих и остана само да го сменя с голфаджиски и да го затворя

Ми да ти кажа хванал си се с абсолютна глупост с тоя термостат, на 33-ките първа серия ( с 2-та карбoрaтора) термостатите се разглобяват и елемента се сменя, така си е фабрично.
                Просто ти давам жокер.
                Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 12:02.
                Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• колеги появи се проблемче! Започна да изчезва спирачна печност и се чудя от каде при положение че съм сменил предни накладни задни челюсти+цилиндърчетатаи системата е супер.Самнявам се в помпата на съединителя (долна) тя е хидравлична нали.И взема от спирачната течност ако не се лъжа?

Comment

• С каква скорост и колко течност изчезва?
                    Трябва да се направи цялостен оглед на всички маркучи, помпи и цилиндри. Във форума можем само боб да хвърляме. Местата от където може да тече са много, а с това шега не бива!!!
                    Alfa Romeo 75 24V

Comment

• така е колега шега не бива направих един преглед и установих 4е е това което предполагах от помпата на съединителя тече бутнах маншончетo и почна да се разхожда свободно видях и стечената спирачна течност по кожуха на скоростната кутия този проблем е до вторник наи много остава другият.Изчезва и антифриз в големи количества немога да забележа теч по съединенията вазможно ли е гарнитура да е заминала или не?

Comment

колеги появи се проблемче! Започна да изчезва спирачна печност и се чудя от каде при положение че съм сменил предни накладни задни челюсти+цилиндърчетатаи системата е супер.Самнявам се в помпата на съединителя (долна) тя е хидравлична нали.И взема от спирачната течност ако не се лъжа?
                        Щом си сменил повечето работи по спирачнаата уредба най-вероятно е долната помпа на съединителя,ако е тя смени си я с нова струва 15-на лева.Най-добре провери обстойно цялата спирачна и на съединителя системи за течове.почни от съединителя по лесно се проверява.За долната помпа е малко трудно защото трябва да бръкнеш под лоста който натиска вилката на съединителя и като стиснеш маншончето и ти се навлажнят пръстите,значи е тя.Нея ще я откриеш като тръгнеш от страничния маркуч на казанчето на спирачната помпа,следва горната помпа,а от нея с маркуч е свързана долната.Провери и тръбичките на спирачната с-ма да няма прогнили и пробили.
                        вече без Алфа,но да видим до кога!

Comment

• Помощ!!!

Голяма агония е смяната на тази помпа такова нещо не ми се бе случвало галямо псуване и много поздравени майки имаше днес дока го сменя.За по лесно и повече място за деиствие реших да махна дисрибуторната капачка махнах я ама делкото не можах беше си залепнало и това е не марда ама така е мързела мъчи не мори като ме марзеше да смакна въздуховодите.Както и да е този проблем е решен сега имам още по голям страхувам се че гарнитура е заминала изчезва ми огромно количество антифриз и не прави локви никаде двигателя работи неравномерно имам чувството че от време на време на по 3 цилиндъра чува се пър пър пър пър а не нормалното бррррррррррр дали е това което си мисля колеги много ви моля за помощ.Знам един трик ако е гарнитура махам свещите и на стартер няколко оборота дока не почне от някаде да пръска вода дали ще стане и дали е гарнитура???

Comment

• Струва ми се имаш нужда още някой да погледне колата. Като загрее втвърдява ли много маркучите на радиатора?
                            Има един много ефикасен начин за проверка дали има пробив между охладителната система и цилиндрите. Специален химикал който си променя цвета при досег с изгорели газове. Всмукват се от парите в разширителния съд и ако се промени цвета - главите долу. Аз така разбрах за шестака.
                            Alfa Romeo 75 24V

Comment

• По добре я закарай на майстор да погледне.Иначе виж да не тече върху двигателя и от там да изпарява,ако надува маркучите е ясно.Но като ти не работи добре така или иначе ще трябва да ти я прегледат.
                              вече без Алфа,но да видим до кога!

Comment

• Губи ли вода колата? Излиза ли странен белезникав дим от ауспуха? Надува ли водните съединения?
                                Виж дали има бяла субстанция по пръчката на маслото.
                                sigpic
                                Alfa Romeo 33 1.5iE-EX
                                BMW E30
                                BMW E36

Comment

Working...
                                X